Судитимуть жителя Харківщини, у якого знайшли мільйони фальсифікованих цигарок

Чоловік узяв в оренду склади та зберігав там фальсифікат.

Під час обшуку у чоловіка знайшли та вилучили цигарки на більше ніж 13 мільйонів гривень.

До суду направили обвинувальний акт стосовно жителя Харківської області, який незаконно зберігав фальсифіковані тютюнові вироби. За даними слідства, чоловік придбав фальсифіковані цигарки для того, щоб надалі їх продати. Дозволів на зберігання не мав, фальсифікат розмістив на складах, які орендував.

«Спеціальних дозволів на торгівлю підакцизними товарами він не мав, зберігав продукцію в орендованих складських приміщеннях. Наразі матеріали досудового розслідування з обвинувальним актом скеровано до суду», — повідомили у Бюро економічної безпеки України.

Обвинувальний акт щодо чоловіка склали за ч. 1 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від 5000 до 10 000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, конфіскацію та знищення тютюнових виробів.

Як писав KharkovNEWS.info, у листопаді минулого року співробітники Бюро економічної безпеки викрили схему продажу цигарок, на яких не було марок акцизного податку. Її створила група людей на території Харківської області. У правопорушників провели обшуки та знайшли цигарки та вейпи на 11 мільйонів гривень.

Джерело

Новости Харькова