Суд оштрафував харківського рекламодавця за жінок у білизні

Реклама розміщувалася на Салтівці.

Рекламу визнали дискримінаційною.

На фасаді будівлі по вулиці Валентинівській, 2-А, була розміщена зовнішня реклама із зображенням жінок у спідній білизні, які грають у більярд. На щиті був напис — «Більярд». Головне управління Держпродспоживслужби у Харківській області подало позов до суду щодо цієї реклами через те, що жінки в ній були представлені як сексуальний об’єкт і не були пов’язані з рекламною послугою. Суд позов задовольнив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Реклама за мільйони, мультиварки і піаніно. Що купують харківські чиновники за бюджетні гроші

«До матеріалів судової справи подано докази, зокрема, експертний висновок від 05.02.2021 та доведено, що така реклама є дискримінаційною та порушує вимоги частини третьої статті 7, частини першої статті 8 Закону України «Про рекламу», а також пункту 5.2.9, та пункту 5.2.8 (а) статті 5 Стандарту «Недискримінаційна реклама за ознакою статі» — СОУ21708654-002-2011″, — розповіли у ГУ Держпродспоживслужби.

Справу слухав Луганський окружний адмінсуд. Він наклав штрафні санкції на рекламодавця за дискримінаційну рекламу та ненаданням ним документів, які вимагав контролюючий орган. Штраф, отриманий від рекламодавця, спрямують до державного бюджету.

Як писав KharkovNEWS.info, у січні 2022 року набули чинності зміни до Закону «Про рекламу» щодо протидії дискримінації за ознакою статі. Зокрема, у документі уточнюються терміни «дискримінаційна реклама» та «дискримінаційна реклама за ознакою статі». Харків’яни можуть поскаржитися на дискримінаційну рекламу до Держпродспоживслужби.

Джерело

Новости Харькова