Слідчі установили особи чотирьох харків’ян, загиблих на роботі від російської ракети

У поліції змогли з'ясувати імена загиблих завдяки ДНК-експертизі.

Тіла п’ятьох людей рятувальники знайшли 20 березня на п’ятому поверсі будівлі на Іванівці, куди влучила ворожа крилата ракета.

Слідчі встановили особи чотирьох із п’яти людей, які загинули на Іванівці у промисловому підприємстві. Усі вони працювали на п’ятому поверсі і з 20 березня вважалися зниклими безвісти. Про загиблих розповів начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції Харківської області Сергій Болвінов. Особи встановили завдяки ДНК-експертизі.

Чоловіки, 42 і 51 рік, працювали макетчиками-дизайнерами на підприємстві, яке займається вивісками.

56-річна жінка, бухгалтер на підприємстві, яке виготовляло електрообладнання. 

54-річна менеджерка зі збуту.

Особу чоловіка слідчі зможуть встановити, імовірно, сьогодні.

«П’ята жертва — найімовірніше, колега цієї жінки. Він працював головним інженером на тому ж підприємстві. Зразки букального епітелію матері головного інженера вже прямують до нас зі Слов’янська, там з нею працювали наші колеги. Ми точно знаємо, що цей чоловік перебував всередині під час удару. Другий день він не виходить на зв’язок. Вже завтра, після досліджень та аналізів зможемо точно сказати, саме він є п’ятою жертвою воєнного злочину росіян», — написав Болвінов.

Нагадаємо, російська крилата ракета Х-35 влучила у будівлю на Іванівці близько 13:00 20 березня. У приміщенні спалахнула пожежа. Горіли меблеві цехи, друкарні, кондитерська та швейна фабрики. Через велике полум’я пошукова операція рятувальників була ускладнена. На вечір було відомо про п’ятьох загиблих: їхні тіла вдалося деблокувати з-під завалів. Ще десятеро людей були поранені.

Пошукова операція тривала 21 березня.

П’ятниця 22 березня у Харкові оголошена Днем жалоби за загиблими.

Джерело

Новости Харькова