Слідчі оголосили підозру освітянці в адміністрації окупантів на Харківщині

Підозра оголошена заочно.

Олена Черенок впроваджувала російську освіту на тимчасово окупованій території Харківської області.

СБУ заочно оголосила підозру у колабораціонізмі 61-річній жительці міста Куп’янськ Олені Черенок, яка під час окупації була «и. о. начальника управления образования ВГА Харьковской области». Про це пише Харківський антикорупційний центр із посиланням на Офіс генерального прокурора України.

Як з’ясували слідчі, Черенок добровільно підписала трудовий договір із головою так званої «временной гражданской администрации Харьковской области» Віталієм Ганчевим 5 липня 2022 року у Куп’янську і працювала до вересня того ж року. Зокрема, Черенок займалася впровадженням стандартів російської освіти.

«У подальшому, перебуваючи у приміщенні т. зв. «временной гражданской администрации Харьковской области», виконуючи покладені на неї обов’язки, керуючись «Положением об управлении образования и науки Временной гражданской администрации Харьковской области», Черенок О. М. здійснювала загальну організаційну, матеріально-технічну, інформаційну підготовку новостворених закладів освіти Російської Федерації. З цією метою Черенок О. М. надавала вказівки підлеглим працівникам щодо вчинення дій, спрямованих на забезпечення в навчальних закладах матеріально-технічних умов, необхідних для здійснення навчального процесу, забезпечення навчальних закладів підручниками за російськими стандартами освіти, проходження педагогічними працівниками навчальних закладів курсів перекваліфікації за російськими програмами навчання на території РФ, надавала відповідні консультації та методично-рекомендаційні матеріали за стандартами освіти РФ», — сказано у тексті підозри.

До війни Черенок працювала головним спеціалістом апарату управління відділу освіти у Куп’янській міськраді, також працювала начальником відділу освіти у Куп’янську.

Фото: ХАЦ

Як писав KharkovNEWS.info, депутатка міськради на Харківщині отримала підозру за співпрацю з окупантами. Яна Зубова добровільно зголосилась працювати на ворога.

Джерело

Новости Харькова