Скажена кішка напала на жительку Харківщини та її собаку

У селищі введений карантин через сказ.

У селищі Старий Мерчик Валківської громади (Богодухівський район) зафіксували випадок сказу.

7 жовтня безпритульна кішка прийшла до домоволодіння та напала на власницю та її собаку. За три дні у лабораторії підтвердили, що кішка хворіла на сказ. Про це повідомили у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Харківській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нашестя лисиць. У Харківській області різко зросла кількість скажених тварин

На засіданні протиепізоотичної комісії Валківської міськради ухвалили рішення щодо оголошення Старого Мерчика неблагополучним пунктом. У селищі ввели з 11 жовтня карантин н а 60 днів. Загрозливою зоною визначили села Газове, Привокзальне та Добропілля, а також прилеглі ліси та поля.

У Старому Мерчику, Газовому, Привокзальному та Добропіллі проведуть облік собак, кішок і сприятливих до сказу тварин у громадському утриманні, потім їх вакцинують. Якщо виявлять хворих або підозрілих на зараження тварин, будуть їх умертвляти, трупи спалюватимуть разом зі шкірою. Місця, де знаходилася хвора кішка, дезінфікують. 

Як писав KharkovNEWS.info, 29 вересня у селі Тихопілля Лозівської громади скажена кішка напала на свою власницю. Кішку відвезли до ветеринарної лікарні, однак за тиждень вона померла. За станом здоров’я жінки наглядають медики.

Джерело

Новости Харькова