Сім’я із Харківської області працювала на окупантів

Колаборантам заочно оголосили підозру.

Олександр і Тетяна Орлови переховуються від слідства на території Росії.

Слідчі заочно оголосили підозру подружжю із селища Козача Лопань Дергачівської громади (Харківський район) — 44-річному чоловікові і 43-річній жінці, які під час окупації співпрацювали із російськими загарбниками.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переховуються у Європі як біженці: харківська поліція розшукує 150 колаборантів (прізвища)

За даними слідства, чоловік влаштувався заступником голови так званої «тимчасової цивільної адміністрації Харківського району Харківської області». На посаді займався питаннями інфраструктури. Його дружина обіймала посаду начальника «відділу документаційного забезпечення» у цій же «адміністрації», відповідала за діловодство. Колаборантка отримала грамоту від гауляйтера Ганчева.

«До того ж, подружжя стало відомим через активне згадування в окупаційних Телеграм-каналах. Чоловік «засвітився» у пості про чергове звинувачення окупантів в обстрілі Козачої Лопані з боку української армії. Його жінка навіть встигла отримати «почётную грамоту за личный вклад в становление и развитие Харьковской области». Псевдовідзнаку колаборантці вручав особисто головний гауляйтер Харківщини», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

За інформацією Харківського антикорупційного центру, це подружжя Олександр і Тетяна Орлови. Вони отримали підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Наразі ухвалюють питання про оголошення підозрюваних у розшук.

Олександр Орлов. Фото: ХАЦ

Як писав KharkovNEWS.info, зрадник із Харківської області знявся у новорічному ролику росіян. Анатолій Фомічевський з’явився на новорічному відео.

 

Джерело

Новости Харькова