Що буде з комендантською годиною у Харкові на Великдень

Потрапити на богослужіння під час комендантської години не можна.

Виходити на вулицю з 23:00 до 5:00 заборонено.

У Харківській області на Великдень не будуть змінювати комендантську годину. Наразі зробити це не дозволяє військова обстановка, повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Наразі ми не розглядаємо можливість зміни саме тривалості комендантської години, оскільки це нам не дозволяє військова обстановка. Це питання ми так само сьогодні розглядали, і дішли висновку її поки що не змінювати. Наразі у нас у нас комендантська година залишається від 23:00 до 5:00 наступного дня», — сказав Синєгубов.

Мешканці Харківської області зможуть потрапити на богослужіння до настання комендантської години та після її закінчення. Такі обмеження вже вводили в регіоні під час пандемії коронавірусу. Органи місцевого самоврядування зобов’язали провести роз’яснювальну роботу серед мешканців щодо дотримання правил святкування Великодня під час війни.

«Щодо алгоритму проведення богослужіння на пасхальні свята, то нами було прийнято рішення щодо звернення уваги та проведення роз’яснювальної роботи щодо неухильного дотримання вимог щодо комендантської години. Вона у нас зберігається від 23:00 до 5:00. Відповідні релігійні обряди у церквах можуть справлятися, однак виходити на вулицю з 23:00 до 5:00 забороняється», — сказав Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info, Рада оборони Харківської області ухвалила рішення щодо обмеження відвідування кладовищ. Відвідувати заборонено кладовища, розташовані на територіях, де велися активні бойові дії та які перебували під окупацією.

Нагадаємо, сапери ДСНС до обстеження територій кладовищ Харківщини ще не приступали. Небезпечними залишаються через мінування кладовища на Ізюмському, Балаклійському та Куп’янському напрямках, а також 17-те кладовище у Харкові.

Джерело

Новости Харькова