Шанувальник «руського миру» з Харкова намагався втекти до Росії

Чоловік поширював дописи на підтримку Росії у забороненій в Україні соцмережі.

Чоловік намагався втекти до Росії через Запоріжжя евакуаційним коридором.

У Харкові судитимуть 55-річного харків’янина, який виправдовував збройну агресію Росії проти України. Слідчі встановили, що чоловік користувався забороненою в Україні соцмережею, розповсюджував пости із підтримкою Росії. 

«Чоловік вихваляв політику кремля, «ностальгував» за СРСР та сподівався на захоплення східного регіону України. Шанувальник «руського миру» почав переховуватись від слідства та намагався втекти до рф. Для цього він розробив план «побега» через коридор у Запорізькій області для евакуації цивільного населення», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Викрили чоловіка у листопаді 2023 року. Обвинувальний акт щодо нього склали за ч. 2 ст. 436-2 (поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії Росії проти України) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує до п’яти років обмеження або позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої. Він знаходиться під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, 47-річна харків’янка у заборонених «Однокласниках» поширювала матеріали, в яких виправдовувався російський напад. Зокрема, це були фейкові відео про війну в Україні.

Джерело

Новости Харькова