Побєду у Харківській області декомунізують

У регіоні планують перейменувати чотири села.

Громади хочуть перейменувати Побєду та Первомайський.

На сесії Харківської обласної ради розглянуть питання про перейменування чотирьох сіл у Лозівському та Куп’янському районах. Про це стало відомо з відповідних проєктів рішення, опублікованих на сайті облради.

У Лозівському районі хочуть перейменувати село Побєда. Облрада буде клопотати перед Верховною Радою України, аби Побєда стала Рідним. У пояснювальній записці до проєкту рішення сказано, що до Харківської обласної ради з відповідним проєктом звернулася Біляївська сільська рада. 

«Ураховуючи рішення Біляївської сільської ради від 21 грудня 2023 року № 1561 «Про затвердження депутатів Біляївської сільської ради до Харківської обласної ради щодо перейменування села Побєда Лозівського району Харківської області», прийняте з врахуванням загальнодержавних інтересів, а також географічних, історичних, національних, побутових та інших місцевих умов та думки місцевого населення, управлінням правового забезпечення діяльності ради виконавчого апарату обласної ради розроблено проєкт рішення обласної ради «Про перейменування деяких населених пунктів Богодухівської міської територіальної громади», — зазначено у пояснювальній записці.

Ще три села планують перейменувати у Шевченківській громаді.

Перейменувати планують: 

  • село Безмятежне — Млинки,
  • село Первомайське — Мирне,
  • село Одрадне — Ковалівка.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові перейменують 208 вулиць, провулків та в’їздів із російськими назвами. Розпорядження незабаром має підписати мер.

Джерело

Новости Харькова