Шахраї збирають гроші від імені мера міста на Харківщині

Невідомі особи надсилають листи та телефонують.

Жителів попереджають про шахраїв.

На території Богодухівської громади зафіксовані випадки шахрайства. Жителям надсилають листи, в яких йдеться про надання допомоги для потреб української армії. Повідомлення шахраї розміщують на підроблених бланках Богодухівської міської ради та використовують підпис мера Богодухова. Також мешканцям надходять телефонні дзвінки від таких шахраїв.

«Наголошую! Ні я, як міський голова, ні інші посадові особи міської ради, не здійснюють збір коштів, — зазначив мер Богодухова Володимир Бєлий. — Для шахраїв, які використовують складне становище в країні, немає нічого святого. Вони мають бути покарані!».

При отриманні таких листів або дзвінків жителів Богодухівщини просять звертатися до Богодухівської міської ради та правоохоронних органів.

Як писав KharkovNEWS.info, юнак із Харкова виманив у пенсіонерки понад 7000 доларів і зник. Це сталося у Львові. Жінці зателефонував невідомий, який представився лікарем. Він сказав, що донька жінки потрапила у ДТП, унаслідок чого отримала травми й потребує термінової операції, на яку потрібні гроші. Жінка повірила, згодом незнайомець прийшов до неї додому й узяв гроші.

Джерело

Новости Харькова