СБУ викрила у Харкові російського інтернет-агітатора

Підозрюваний — 58-річний чоловік.

Чоловік поширював фейкові відео у соцмережі та писав у коментарях про те, що житлові квартали міста обстрілюють нібито Збройні сили України.

Співробітники Служби безпеки України оголосили підозру 58-річному жителю Харкова, який виправдовував збройну агресію Росії, визнавав її правомірною та дискредитував українських військових. Робив він це у соціальній мережі Facebook. 

«У своїх публікаціях прибічник ворога виправдовував злочини рф, поширював пропагандистські матеріали та глорифікував дії окупаційної армії. Частина його публікацій дискредитовувала українських військовослужбовців, а сам зловмисник звинувачував їх в обстрілах житлових кварталів Харкова», — розповів речник управління Служби безпеки у Харківській області Владислав Абдула.

За інформацією Харківської обласної прокуратури, в одному з відео, яке поширив харків’янин, було зображено, як нібито українські військові тероризують мати з дитиною через те, що ті не пропустили колону. Це було фейкове відео росіян. Ще одне поширене відео стосувалося церкви.

«В іншому відеозаписі, яке репостнув харків’янин, було спілкування журналіста з представником УПЦ МП, на якому останній стверджує, «що українці воюють з Богом, через це їм покарання у вигляді російських ракет». Крім того, підозрюваний активно коментував дописи та писав про те, що він впевнений, що ЗСУ обстрілюють житлові квартали м. Харкова», — розповіли у прокуратурі.

Підозру чоловікові сформували за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України) Кримінального кодексу України.

Як писав KharkovNEWS.info, раніше підозру оголосили 57-річному харків’янину, який поширював у соцмережах публікації, де виправдовував збройну агресію Росії. Чоловік раніше працював в одному з харківських театрів. Звідти був звільнений, оскільки підтримував ідеї «русского мира» та мав проросійські настрої.

Джерело

Новости Харькова