Росіяни скинули авіабомби на Харків. Уперше з 2022 року

Російські керовані боєприпаси влучили по школі, дитсадку та майданчику поміж житлових будинків.

Від удару керованими авіабомбами загинув чоловік, поранені шістнадцятеро людей.

Удень 27 березня російські окупанти скинули на місто дві керовані авіаційні бомби, які востаннє використовували для здійснення ударів по Харкову у 2022 році. Про це повідомив начальник слідчого управління Головного управління Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов.

«По Харкову вдарили, попередньо, авіабомбами — вперше з 2022-го року. Під ударом Шевченківський район, за інформацією, що перевіряється, ворог застосував КАБи. Маємо два прильоти — перше влучання по загальноосвітній школі, друге прямо посеред житлових будинків», — розповів Болвінов.

Трохи згодом головний слідчий поточнив, що ворог застосував дешевий аналог крилатої ракети. За його словами, це УМПБ Д-30 СН, що виготовлений на базі ФАБ-250.

Загиблий під час удару перебував на вулиці біля будинку. Наразі на місцях обстрілу триває рятувальна операція. Жителів Харкова закликають реагувати на сигнали повітряної тривоги та перебувати у цей час в укриттях.

«На місці працюють всі служби, розпочалася рятувальна операція. Авіацію для удару по житлових кварталах Харкова росіяни не використовували вже два роки. Ці два удари стали першими за цей час. Я знаю — всі звикли до сигналу повітряної тривоги. Мало хто реагує на нього та ховається в укриття. Але я не втомлюся попереджати — ворог використає і це. Нині застосовує важче озброєння по місту. Тому закликаю — бережіть своє життя та життя дітей і близьких. Зважайте на можливість повторних ударів», — зазначив Болвінов.

Як писав KharkovNEWS.info, окупанти вдарили по Харкову двічі. Один вибух пролунав о 15:51, за хвилину стався другий. Під обстріл потрапив Шевченківський район. Наразі відомо, що унаслідок удару загинув один чоловік. Ще 16 людей постраждали серед них є чотири дитини.

Джерело

Новости Харькова