Росіяни поширюють фейки про новий наступ і швидке «відрізання Харкова»

Фейки розповсюджують у пабліках.

Центр стратегічних комунікацій та інформбезпеки попереджає про російські фейки.

Росіяни поширюють чергову хвилю фейків про наступ на Харків. Пропагандистські пабліки рясніють повідомленнями про те, що нібито Росія може вдарити із боку Сум і повністю відрізати Харків, а окупантська армія здатна швидко перекинути ударні підрозділи за кілька тижнів.

«Если на каком-то участке нет ударной группировки ВС РФ, это ни о чем не говорит, поскольку переброска — это вопрос двух-трех недель, чтобы потом атаковать с колес. А резервы у России есть», — йдеться у численних повідомленнях.

У Центрі стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки зазначили, що інформація про наступ на Харків є фейковою. Росія не має наразі ресурсів для проведення наступу, зокрема на Харків. Поширювані заяви є частиною психологічної операції проти жителів України, аби викликати паніку та створити відчуття «неминучої поразки».

«Правда: на сьогодні у росії немає ні військ, ні сил, ні засобів, щоб проводити потужну наступальну операцію на західному стратегічному напрямку, куди входять Харків, Суми, Чернігів і Київщина, заявив заступник начальника ГУР Скібіцький в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна»: «Резерву стратегічного зараз немає у рф, вони намагаються його створити. Все, що створювалося, одразу заводилося на нашу територію. 18-та армія, 25-та армія, 3-й армійський корпус — вони всі воюють, резерву немає», — повідомили у Центрі стратегічних комунікацій.

Скрин: Центр стратегічних комунікацій

Як писав KharkovNEWS.info, раніше у російських Telegram-каналах розповсюджували інформацію щодо планів керівництва Харкова начебто утікати з міста. Там стверджували, що свідченням цього є виділення грошей на ремонт доріг біля міста Люботин і селища Коротич.

Джерело

Новости Харькова