Росія терміново перекидає у Харківську область нову бригаду

Москва терміново перекинула на фронт новосформовану 25-ту армію через брак резервів.

Російська новостворена 25-та армія, яка мала бути задіяна на фронті не раніше зими, помічена не тільки у Луганській, а й у Харківській області.

Частинами 25-ої загальновійськової армії РФ намагається доповнити ударний кулак на Куп’янському напрямку для нових спроб прорвати атаки і зайти у Куп’янськ. Про це свідчать дані британської розвідки. Перегрупування військ на цьому напрямку триває, повідомляють в Інституті вивчення війни.

«The Wall Street Journal (WSJ) також повідомила, що російські війська перегруповуються та формують нові штурмові підрозділи з особового складу новоствореної 25-ї ООС на Куп’янському напрямку. WSJ повідомляв, що російські війська розгорнули 50 000 військових, щоб відвоювати Куп’янськ, але не мали успіху. Як повідомлялося, голова Харківської області Олег Синегубов заявив, що з 2022 року російські війська не захопили жодного нового села на Куп’янському напрямку, а лише розширили спірну «сіру зону» навколо низки населених пунктів», — йдеться у звіті ІВВ.

Експерти також повідомляють, що що протягом минулої доби ворог намагався наступати в районі населених пунктів Синьківка, Петропавлівка та Берестовк на Куп’янському напрямку, проте підтверджених чи хоча б заявлених успіхів не мав.

Ще у серпні 2023 року в оголошеннях про набір до 25 загальновійськової армії йшлося, що вона буде розгорнута в Україні тільки з грудня 2023 року.

Британські аналітики зауважують, що частини були відправлені в бій раніше терміну, тому що Росія продовжує відчувати надмірне навантаження на фронті. Однак існує також реальна можливість того, що Росія спробує використати частини 25-ї загальновійськової армії для створення резервних сил, які не будуть задіяні у бойових діях та забезпечать командуванню більшу оперативну гнучкість.

Як писав KharkovNEWS.info, росіяни збирають новий «ударний кулак» на Куп’янському напрямку.

Останнім часом росіяни стали частіше обстрілювати Борівську громаду, тому жителів громади просять не ходити у центр Борової, а також уникати скупчення людей.

Джерело

Новости Харькова