Продавцям наркотиків, які постачали товар поштою, загрожує до 12 років ув’язнення

До суду направили обвинувальний акт.

Під час обшуків у продавців знайшли наркотиків на 12 мільйонів гривень.

Співробітники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно трьох учасників організованої злочинної групи, які виготовляли та продавали наркотики у Донецькій і Харківській областях. Обвинувальний акт спрямували до суду. Про це повідомили у Державному бюро розслідувань.

«Встановлено, що фігуранти вирощували та переробляли культивовані рослини конопель. Розфасовану «продукцію» вони постачали через поштові відправлення в Донецьку та Харківську області», — розповіли у ДБР.

Нагадаємо, трьох продавців наркотиків затримали на Харківщині у жовтні 2022 року. У них удома провели обшуки, під час яких знайшли та вилучили понад 200 кілограмів наркотиків. Приблизна вартість цих наркотиків на «чорному» ринку складає 12 мільйонів гривень. Свою продукцію вони планували пропонувати, в тому числі українським військовим.

Обвинувальний акт щодо трьох чоловіків складений за ч. 3 ст. 307 (незаконне придбання та збут наркотичного засобу в особливо великих розмірах, вчинені повторно організованою групою) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як писав KharkovNEWS.info, 45-річний мешканець Запоріжжя організував канал постачання наркотиків із Запорізької області до Харкова та прифронтових районів області. 13 лютого його затримали. 

Джерело

Новости Харькова