Посилення мобілізації обговорили на Раді оборони Харківської області

В останній робочий день року пройшла Рада оборони Харківської області.

Керівники правоохоронних і силових структур області, районних адміністрацій, органів місцевого самоврядування та представники ТЦК говорили про посилення мобілізаційних заходів у громаді.

Про це повідомили на офіційному сайті Харківської обалсної військової адміністрації.

«Питання обороноздатності Харківщини – найвищий пріоритет. Кожен має усвідомлювати: ворог не полишив планів щодо захоплення нашої території. Закликаємо жителів області відповідально ставитися до вимог законодавства про військовий обов’язок», – сказав Олег Синєгубов.

Зокрема, з очільниками районних військових адміністрацій узгодили кроки щодо посилення мобілізаційних заходів у громадах та необхідності залучення транспорту для потреб військових.

Як писав KharkovNEWS.info, Кабмін вніс до Верховної Ради законопроєкт про мобілізацію. Це сталося після того, як Володимир Зеленський повідомив, що Генштаб просить мобілізувати додатково 500 000 осіб у 2024 році. Його почнуть розглядати у ВР із 10 січня.

У Харківській області вручають більше повісток. Для виконання плану Генерального штабу щодо мобілізації на Харківщині проводять перевірки, зокрема у розважальних закладах і спортивних клубах. 

Джерело

Новости Харькова