Пошкоджений у центрі Харкова будинок заживили

Поряд із будинком встановили тимчасову трансформаторну підстанцію.

Понад 100 людей отримали світло.

Енергетики відновили електрику у будинку по вулиці Бакуліна у центрі Харкова, який був пошкоджений через обстріл на початку січня. Російська ракета влучила у двадцяти метрах від трансформаторної підстанції, яка живила будинок. Вона була значно пошкоджена. Без електропостачання тоді залишилися більше ніж 100 побутових і 17 юридичних абонентів. Наразі зруйновану підстанцію демонтували, поряд встановили нову, тимчасову. Усі споживачі вже зі світлом. Про це повідомили у компанії «Харківобленерго».

«Ми виконали демонтаж знищеного електричного обладнання, розібрали залишки будівельної частини об’єкта та встановили на місці тимчасову комплектну трансформаторну підстанцію. Як тільки внутрішньобудинкові мережі було приведено до ладу, ми подали напругу на щитову житлового будинку. Також були заживлені юридичні абоненти», — розповів начальник Північного району електромереж Ігор Диряєв.

Фото: «Харківобленерго» Фото: «Харківобленерго» Фото: «Харківобленерго» Фото: «Харківобленерго» Фото: «Харківобленерго» Фото: «Харківобленерго» ПопереднійНаступний

Нагадаємо, російські окупанти завдали ракетного удару по Харкову 2 січня вранці. Через обстріл загинула 91-річна жінка, постраждали 62 людини. 4 січня у лікарні померла 84-річна постраждала, 8 січня зупинилося серце співробітника «швидкої» Сергія Седлярука.

Через обстріл у місті були пошкоджені багатоквартирні житлові будинки, господарчі будівлі, магазини, кафе, аптеки, автомобілі. Усього пошкоджено 62 будинки, 56 із них розташовані у Шевченківському районі. Попередньо встановлено, по місту били «Іскандерами», виготовленими у Північній Кореї.

Як писав KharkovNEWS.info, директор комунального підприємства «Харківспецбуд» Богдан Долина повідомив, що відновлювальні роботи у пошкодженому будинку по вулиці Бакуліна 9/13 розпочнуть незабаром.

Джерело

Новости Харькова