Понад 215 000 домівок у Харкові залишаються без світла

На третю добу блекауту місто заживили на 80%.

Частина абонентів досі без світла, у місті вдалося запустити метро, проте наземний електротранспорт не курсує.

Наразі у Харкові через російську ракетну атаку без електропостачання залишаються 215 800 жителів. По області світло поки не відновили у 15 000 абонентів 62-х населених пунктів, повідомили у Міністерстві енергетики України.

«У місті Харків ситуація з електропостачанням залишається складною. Застосовуються графіки погодинних відключень, світла немає у 215,8 тисячі споживачів», — розповіли у Міненерго.

За інформацією Харківського міського голови Ігоря Терехова, місто заживили майже на 80%. Проте скільки саме це абонентів, мер не повідомив. Графіки аварійних відключень у Харкові поки залишають.

Сьогодні у Харкові вдалося запустити потяги у метро. Робота відновлена на усіх станціях метрополітену, потяги курсують з інтервалом 20 хвилин. Проте наземний електротранспорт досі не ходить, замість нього курсують автобуси.

«Окремо щодо транспорту. Сьогодні нам вдалося практично неможливе — запустити рух поїздів на всіх станціях метрополітену з інтервалом у 20 хвилин. Разом з тим потужностей для наземного електротранспорту ще не вистачає. Замість трамваїв і тролейбусів пасажирів за схемою блекауту продовжують перевозити безоплатні муніципальні автобуси», — розповів Терехов.

Як писав KharkovNEWS.info, у Харкові достроково завершують опалювальний сезон. Опалення вимкнуть через російську атаку на енергосистему.

Джерело

Новости Харькова