Помічника окупантів з Ізюмського району судитимуть заочно

Колаборант переховується від слідства.

Чоловік ходив на наради до відділів «управління» окупантів та передавав загарбникам списки з іменами місцевих жителів.

Слідчі заочно оголосили підозру у колабораціонізмі 26-річному жителю села Чернещина Борівської громади. Під час окупації чоловік працював на російських загарбників. У червні 2022 року влаштувався до так званого «Боровского территориального управления ВГА Изюмского района Харковской области». Він став «помощником начальника» у селі Ізюмське.

«Колаборант брав участь у нарадах керівників відділів окупаційної влади, збирав та формував списки місцевих мешканців, які передавав представникам рф. Псевдопосадовець контролював побутові та соціальні сфери села, а також розпоряджався майном Ізюмського старостинського округу на благо рф», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Чоловікові сформували підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від п’яти до десяти років ув’язнення та позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої. Колаборант переховується, тому підозру його оголосили заочно. Наразі ухвалюють питання про оголошення його у розшук.

Як писав KharkovNEWS.info, судитимуть колаборантку з Харківщини, яка займалася «кадрами» окупантів. Колаборанткою виявилася мешканка Вовчанська.

Джерело

Новости Харькова