Помер харківський волонтер, який отримав поранення під час евакуації

Росіяни обстріляли автівку Євгена Саніна 13 квітня у Дворічній.

У лікарні помер Євген Санін.

Лікарі майже місяць намагались врятувати волонтера Євгена Саніна. Уранці 12 травня він помер. Про це повідомили друзі Євгена.

«Страшна втрата… Ми вірили до останнього. Ми сподівалися, що ти витримаєш, викарабкаєшся… Але десь там наверху вирішили інакше… Лети, Жека…», — повідомила Юлія Водовозова.

Нагадаємо, увечері 13 квітня росіяни відкрили вогонь по евакуаційній колоні. Євген Санін їхав машиною забирати людей із небезпечних місць. Євгена спочатку доправили до Куп’янської лікарні, а увечері його вдалося перевезти до Харкова. За словами керівника Центру екстреної медичної допомоги Віктора Забашти, у волонтера були важкі множинні уламкові поранення.

Нагадаємо, окупанти постійно гатять по Дворічній. За словами керівниці ДВА Галини Турбаби, селище «стирають з лиця землі». 

У Дворічанській громаді деокуповані 27 населених пунктів, 28 — ще перебувають під тимчасовою окупацією, лінія фронту розрізає громаду, тому вся територія знаходиться у зоні активних бойових дій. Евакуація звідти розпочалася ще у вересні 2022 року, коли було більш-менш спокійно. Однак люди не хотіли виїжджати в інші населені пункти. Здебільшого мешканці Дворічної — пенсіонери. На сьогодні з Дворічної вдалося евакуювати майже всіх мешканців.

Джерело

Новости Харькова