Поліція знайшла неповнолітню шанувальницю Путіна у Харкові

14-річна школярка співала гімн Росії на площі Свободи і хотіла повернутися до СРСР.

Поліція знайшла сім’ю дівчини, яка закликала до створення так званої «ХНР» та розклеювала пропагандистські листівки.

Напередодні у соцмережах з’явилися численні дописи про 14-річну ученицю одного з ліцеїв Харкова, яка показувала свою любов до країни, що вторглася в Україну. Дівчина співала гімн Росії, розповідала, що хоче жити у ній, показувала, як клеїть прапор «ХНР» на площі Свободи. Усе це она викладала у своєму Інстаграм. Увечері працівники відділу кримінальної поліції спільно зі співробітниками сектору ювенальної превенції розшукали «героїню».

«Її разом із мамою запросили до управління поліції для надання пояснень. Встановлюються мотиви вчинків дівчини», — повідомили у ГУ Нацполіції Харківської області.

Начальник управління нацполіції Харківщини повідомив, що поліцейські діяли за законом і не могли застосувати стосовно неповнолітньої більш жорстких заходів впливу. 

«Кримінальне провадження було розпочато відразу, як були виявлені кацапські малювання в Шевченківському районі міста. Особу встановили шляхом проведення оперативних дій менш ніж за 8 годин. Виявилось, що це дівчина 14 років. Згідно закону, кримінальна відповідальність за цей вид злочинів наступає з 16 років», — написав Тимошко.

Слідчі дії тривають, на батьків дівчини склали протокол за неналежне виховання.

Джерело

Новости Харькова