Поліцейського, який збирав відбитки пальців для окупантів, судитимуть у Харкові

Чоловік перебуває під вартою.

Колаборант робив відбитки пальців жителям, яких загарбники незаконно затримували.

До Червонозаводського районного суду Харкова передали обвинувальний акт стосовно 31-річного жителя Куп’янська, який перейшов на бік загарбників під час окупації району. Слідчі встановили, що чоловік улаштувався так званим «оперуполномоченным отделения по контролю за оборотом наркотиков отдела уголовного розыска отдела полиции №1 (дислокация г. Купянск)». Він сам подав документи до незаконного органу.

«Правоохоронець» здійснював відбір відбитків пальців у проукраїнськи налаштованих громадян, яких незаконно доставляли до так званого відділу «поліції» через їх патріотичну позицію та невизнання окупаційної влади», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Обвинувальний акт щодо чоловіка сформували за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Чоловік перебуває під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, у серпні СБУ затримала 31-річного колаборанта з Куп’янська. Під час окупації він улаштувався до так званого «управління Міністерства внутрішніх справ у Харківській області» та допомагав фабрикувати справи проти українських патріотів. Його призначили на посаду «оперуповноваженого відділу карного розшуку».

Джерело

Новости Харькова