Пів мільярда гривень: у Старому Салтові обіцяють відновити 17 будинків, школу та ЦНАП

Один будинок вже повністю відновили.

У Старому Салтові повністю відновили двоповерховий будинок, розбитий російськими обстрілами.

Ще на трьох об’єктах роботи обіцяють завершити до кінця року. А у 2024-му завершать відбудову 15 багатоквартирних будинків, школи та адмінбідівлі, де буде ЦНАП та медпункт.

Загальна вартість робіт перевищує 577 млн грн — це найдорожчий проєкт відбудови в Харківській області. З них 320 млн вже виділили, інші дадуть наступного року. Будівництво фінансується з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та за рахунок місцевого бюджету.

«Ця громада є для нас стратегічно важливою, бо сюди з Вовчанська проходить евакуація, люди частково виїжджають у Старий Салтів, тому ми повинні тут налагодити і освіту, і надання медичних послуг, і ЦНАП — основні послуги для населення», — пояснив пріоритетність саме цієї відбудови голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Старий Салтів потрапив в окупацію у перший день війни, селище звільнили від окупантів 6 травня 2022 року, але після цього росіяни ще до вересня обстрілювали його з артилерії, аж поки їх не вигнали за кордон. Старосалтівська громада — одна з найбільш постраждалих,  приблизно 50% інфраструктури було частково або повністю зруйновано.

Джерело

Новости Харькова