П’ять населених пунктів Харківщини обстріляли з авіації

Пошкоджені будинки та господарча споруда.

Минулої доби окупанти били по Харківщині з авіації, артилерії та мінометів.

Під авіаційні удари потрапили Стрілеча (Харківський район), Плетенівка (Чугуївський район), Степова, Новоселівка та Котлярівка (Куп’янщина). З мінометів обстрілювали Кучерівку, Кислівку, Іванівку, Синьківку, Берестове (Куп’янський район), Нескучне (Харківський район), Нестерне, Охрімівку й Бударки (Чугуївщина). Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

У Вовчанську через обстріли пошкоджені п’ять приватних будинків. Удару по місту завдали близько 13:20. Повторний обстріл стався о 22:00. Як повідомили у Головному управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, російський снаряд влучив у господарчу споруду на приватному подвір’ї. 

«Виникла пожежа, на гасіння якої були направлені рятувальники 47-ї ДПРЧ. На час їх прибуття вогонь розповсюдився на площу 20 кв. м. За пів години його вдалось локалізувати. Останній осередок пожежі ліквідований о 22:41. Постраждалих немає», — розповіли рятувальники.

Близько 18:30 під обстрілом перебувало село Подоли на Куп’янщині. Там пошкоджено приватне домоволодіння.

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, Росія висуває диверсантів на Слобожанському напрямку та продовжує мінувати територію у Бєлгородській області, які межує з Харківщиною.

«На Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує утримувати угруповання військ прикриття державного кордону, проводить активну диверсійну діяльність у прикордонних районах з метою недопущення перекидання наших військ на загрозливі напрямки, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону в Бєлгородській області», — повідомили у Генштабі.

На Куп’янському напрямку ситуація поки не змінюється. За словами заступниці міністра оборони України, Ганни Маляр, там наразі знизилася інтенсивність бойових дій, однак окупанти не відступили від своїх планів щодо наступу та продовжують обстрілювати позиції української армії.

Як писав KharkovNEWS.info, Росія після втрат перекидає на Куп’янський напрямок колишніх в’язнів. Там воюють регулярні війська окупантів, мобілізовані та колишні в’язні. На час ротації інтенсивність обстрілів поки не відновили, оскільки досі не набрали особовий склад у необхідній кількості.

Джерело

Новости Харькова