Перший житель Харківської області отримав компенсацію за житло

За програмою єВідновлення заявник отримає майже 60 тисяч гривень.

Мешканець Ізюма став першим у місті, хто отримав компенсацію на ремонт житла — 59 502,26 грн. Гроші він має направити на заміну розбитих металопластикових вікон у квартирі.

Про це повідомив заступник начальника Ізюмської міської військової адміністрації Максим Стрельник.

Посадовець повідомив, що на початку тижня в громаді почала працювати комісія єВідновлення за програмою «Дія». До її складу увійшли активісти місцевих громадських організацій, експерти у галузі будівництва і архітектури, а також муніципальні службовці.

«Наше завдання полягає в обстежені усього пошкодженого або знищеного, внаслідок військової агресії російських окупантів, житла в Ізюмі. Наразі це складає близько 4000 об’єктів, про які вже повідомили ізюмчани через мобільний застосунок, ЦНАП або письмово. І ці повідомлення, на жаль, досі поступають… Для нашого міста масштаб таких руйнувань просто катастрофічний, а для кожної окремої людини це незбагнене горе і абсолютно непосильний тягар.», — розповів Максим Стрельник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компенсація за житло: харків’яни можуть перевірити заявку у чат-боті

Тому команда єВідновлення приступила до роботи по оцінці пошкодженого житла в Ізюмі, аби нарахувати власникам такого житла гроші для проведення необхідного ремонту або придбання будматеріалів.

«На першому етапі, виплати становитимуть до 200 тис. грн., тобто стосуватимуться житла з легкими пошкодженнями, які можна швидко відновити, а вже в подальшому планується нарахування компенсації для капітального ремонту, а також повністю зруйнованого житла. Про початок таких виплат ми повідомимо пізніше», — зазначив чиновник.
 

За пошкоджене житло ізюмчанин отримає майже 60 тисяч гривень. Фото: Максим Стрельник/Facebook

Як писав KharkovNEWS.info, програма «єВідновлення» стартувала у застосунку «Дія» 10 травня. Компенсацію можуть надати лише тим мешканцям, які мають пошкоджене через війну майно. Для власників повністю зруйнованих будинків, що не підлягають відновленню, уряд розробляє іншу програму.

Максимальна сума, яку можна отримати за цією програмою, складе 200 000 гривень. Гроші на ремонт домівок потрібно витратити протягом року. Їх перерахують на віртуальні картки. У Харкові міськрада оголосила про старт програми «єВідновлення» 23 травня. Тоді сформували комісії та розпочали роботу з урядом.

Джерело

Новости Харькова