Пенсіонерка з Харківщини отруїлася грибами

Це перший випадок отруєння дикорослими грибами у 2023 році.

Лікарі оцінюють стан жінки як важкий.

Пенсіонерка із села Верхній Салтів, розташованому у Вовчанській громаді на Чугуївщині, отруїлася дикорослими грибами. Цей випадок став першим у 2023 році. Жінка їла гриби з місцевого лісу. За добу в неї з’явилася слабкість, нудота, блювання та діарея. Однак звернулася до лікарів пенсіонерка не одразу. 

«За медичною допомогою хвора не зверталась протягом п’яти днів, впродовж яких стан здоров’я погіршився до повної непритомності. Постраждала в тяжкому стані госпіталізована до спеціалізованого закладу охорони здоров’я», — розповіли у Харківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Жителів Харківщини закликають не споживати дикорослих грибів. Якщо гриби все-таки уживали й помітили будь-які симптоми отруєння, слід негайно звернутися до медиків.

Як писав KharkovNEWS.info, жителів Харківської області просять повідомляти про небезпечну каву. В імпортованій з Австрії італійській меленій каві виявили небезпечну речовину — охратоксин А. Уживання цієї кави може викликати гостре отруєння, судоми та нудоту.

Джерело

Новости Харькова