Окупанти вісім разів намагалися штурмувати село на Харківщині

Росіяни били по населених пунктах регіону та позиціях українських захисників.

По регіону били з артилерії, мінометів та авіації.

У понеділок 5 лютого російські військові обстріляли з артилерії та мінометів близько 20 населених пунктів Харківської області, зокрема Ветеринарне, Нестерне, Комісарове, Дворічна, Синьківка, Петропавлівка, Іванівка та Берестове. З авіації були обстріляні села на Куп`янському напрямку Синьківка, Іванівка, Степова Новоселівка й Берестове. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Зокрема, о 20:50 росіяни вдарили по Козачій Лопані (Харківський район). Інформацію про постраждалих ХОВА не отримувала. Наразі вид озброєння, з якого били окупанти, встановлюється. 

Після 21:00 стався обстріл сіл Кругляківка й Глушківка (Куп’янщина). Під час обстрілу Глушківки пошкоджений склад на території ферми. За годину Глушківка знову потрапила під обстріл. Була пошкоджена територія фермерського господарства. Як повідомили у Головному управлінні Держслужби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області, після обстрілу Глушківки зайнявся трактор, вогонь охопив десять квадратних метрів площі.

За інформацією Генерального штабу Збройних сил України, минулої доби російські військові вісім разів штурмували позиції української армії у Куп’янському районі.

«В зоні відповідальності ОСУВ «Хортиця» на Куп’янському напрямку нашими захисниками відбито 8 атак біля Синьківки Харківської області, де противник намагався прорвати оборону наших військ», — розповіли у Генштабі ЗСУ.

Як писав KharkovNEWS.info, уночі 6 лютого росіяни вдарили двома ракетами по селищу Золочів у Богодухівському районі. Був зруйнований триповерховий готель. Із-під завалів дістали тіло двомісячного хлопчика. Його матір і ще дві жінки отримали поранення.

Джерело

Новости Харькова