Окупанти перемістили до кордону нові ракетні комплекси: Харків може бути під ударом

Під потенційною загрозою можуть опинитися сім регіонів України.

У Брянську область Росії, яка межує з Україною, окупанти підтягли підрозділ із береговим ракетним комплексом «Бал».

Через це семи областям України загрожує атака ракетами Х-35. Серед них — Харківська область. Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України, бригадний генерал Олексій Громов на брифінгу.

«Противник збільшує кількість тактичних груп ракетних військ у прикордонних з Україною районах. За наявними даними, у Брянську область переміщено дивізіон берегового ракетного комплексу «Бал». У зв’язку із цим зростає загроза завдання ударів противником ракетами типу Х-35, дальність стрільби якої дозволяють уражати об’єкти на території Житомирської, Київської, Полтавської, Черкаської, Чернігівської, Сумської та Харківської областей», — розповів Громов.

Зазначимо, Х-35 — це радянська та російська крилата ракета. Її можуть запускати з літаків, гелікоптерів, надводних кораблів (ракетний комплекс «Уран») та берегових мобільних ракетних комплексів («Бал»). Ця ракета має дозвукову швидкість польоту, довжину фюзеляжу до 5 метрів і розмах крил в 1,33 метри.

З такою повітряною ціллю наша ППО боротись теоретично може, але на практиці все може бути ускладнене відносно малими розмірами Х-35У, для порівняння – довжина корпусу Х-101 складає 7,45 метрів, Х-555 – 6,4 метри, ракета 3М14 «Калибр» — орієнтовно 6,2 метри, повідомляє Defense Express.

Як писав KharkovNEWS.info, пересування російських диверсійно-розвідувальних груп зафіксовано по всій лінії державного кордону у Харківській області. Наразі лінія фронту проходить на Куп’янському напрямку, де окупанти намагаються вести наступи, однак відходять зі втратами.

Джерело

Новости Харькова