Нічна атака на Харків: що пошкодили російські ракети у центрі міста

Росіяни ударили по двох районах міста.

Окупанти били ракетами С-300 з Бєлгородської області.

Близько 22:00 23 січня ворог обстріляв Київський та Холодногірський райони Харкова (стара частина міста). За попередньою інформацією, били ракетами типу С-300 з території Бєлгородської області.

За останньою інформацією, постраждали 9 людей, зокрема чотирирічна дівчинка, їй надали допомогу на місці. Чотирьох людей госпіталізували у середньому стані.

На вулиці Пушкінській були пошкоджені приватні будинки, будівлі наукової установи, поштового підприємства та телекомунікаційного зв’язку, автомобілі.  

«У Київському районі пошкоджено наукову установу, житлові будинки, магазини, кафе, аптеки, поштову установу та низку інших обʼєктів цивільної інфраструктури. У Холодногірському районі зазнали пошкоджень двоповерхова будівля офісного центру та автомобіль», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як повідомив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції Харківщини Сергій Болвінов, друге влучання ракет сталося неподалік Благовіщенського собору.

«Поцілили одразу в два будинки, зруйнований дах та вибиті шибки. На місцях влучень наші вибухотехніки всю ніч збирають уламки та проводять аналіз — кажуть, росіяни найімовірніше, використали С-300», — написав Болвінов.

Наслідки ракетної атаки по центру Харкова. Фото: ХОВА.

Яе писав KharkovNEWS.info, о 4-ій та о 7-ій годині ранку 23 січня у Харкові пролунали серії вибухів. Росіяни завдали комбінованого удару балістичними ракетами та С-300 по Салтівському та Київському районах міста. На вул. Метробудівників загинув один чоловік, на вул. Проскури — семеро, зокрема з-під завалів дістали 8-річну дівчинку з мамою. Під завалами будинку можуть залишатися люди, але пошукові роботи припинили через ризик обвалу стіни. Зранку роботи продовжать.  

Джерело

Новости Харькова