Неподалік Харкова затримали крадія ялинок

Поліція відкрила кримінальне провадження.

Житель Харківщини нарубав молодих дерев майже на 35 000 гривень.

Співробітники лісництва під час патрулювання «Жовтневого лісового господарства» у Бабаях виявили чоловіка, який незаконно вирубав 46 молодих хвойних дерев. На місце викликали правоохоронців. Щодо чоловіка відкрили кримінальне провадження за ст. 246 (незаконна порубка дерев або чагарників у лісах, захисних та інших лісових насадженнях, перевезення, зберігання, збут незаконно зрубаних дерев або чагарників, що заподіяли істотну шкоду) Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від 150 гривень і більше. У Харкові відкриваються ялинкові ринки

У Слобожанському лісовому офісі державного підприємства «Ліси України» пояснили, що істотна шкода становить від 26 840 гривень. Чоловік завдав шкоди на суму 34 902 гривні. Тому йому загрожує штраф від 17 000 до 25 500 гривень, до пів року арешту або до трьох років обмеження або позбавлення волі.

Із листопада по грудень лісівники Слобожанського лісового офісу, до якого входять ліси Полтавщини та Харківщини, здійснили 200 рейдів та виписали 23 адміністративні протоколи про незаконну заготівлю ялинок.

«Черговий раз наголошуємо: офіційно придбана ялинка у лісівників обійдеться у 10 разів дешевше, аніж незаконно зрубана у лісі, адже вартість наших ялиночок складає від 96 до 240 грн.», — зазначили у Слобожанському лісовому офісі.

Як писав KharkovNEWS.info, акція «Новорічна ялинка 2023» стартувала у Харківській області у листопаді. Щороку співробітники Державної екологічної інспекції шукають правопорушників у місцях продажу ялинок. 

Джерело

Новости Харькова