На околиці Харкова загинув пішохід

ДТП сталася в Індустріальному районі.

Чоловік стояв на проїжджій частині.

Уночі 22 грудня на околиці Харкова загинув пішохід. О 23:36 на дорозі по проспекту Героїв Харкова, 295 машина BMW під керуванням 40-річного водія наїхала на 39-річного чоловіка. Від отриманих травм він помер на місці аварії. Слідчі встановили, що чоловік знаходився посеред проїжджої частини, світловідбивних елементів в нього на одязі не було. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В аварії у центрі Харкова постраждали п’ятеро людей

Поліцейські відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до восьми років ув’язнення та позбавлення права керувати транспортом до трьох років або без такого.

Як писав KharkovNEWS.info, із січня по листопад 2023 року у Харківській області сталося 465 дорожньо-транспортних пригод із потерпілими. Це на 40% більше за минулий рік. В аваріях загинули 83 людини, ще 620 — постраждали. Найчастіше ДТП, в яких страждають люди, стаються на території регіону у п’ятницю.

Джерело

Новости Харькова