На Лимано-Куп’янському напрямку Росія накопичує потужне угруповання

На цьому напрямку найбільше завдають артударів.

На Лимано-Куп’янському напрямку Росія накопичує доволі потужне угруповання з багатьох військових підрозділів.

Зокрема, тут помічені повітрянодесантні, піхотні ударні підрозділи, підсилені бойовим армійським резервом, територіальними військами, деякими великими приватними військовими компаніями, зокрема, «Ветерани», або штурмовими ротами «Шторм Z», набраними з криміналітету. Про це повідомив в ефірі національного телемарафону заступник командувача Східного угрупування військ ЗСУ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий.

«Там доволі потужне угруповання, один з кращих підрозділів в принципі із тих, що у них є. Це і десантні [підрозділи — ред.], і мотострілецькі. Проте ми бачимо їхні наміри чітко, ми знаємо підрозділи, командирів, знаємо їхні напрямки, які вони хочуть бити. Тому вже багато тижнів підряд усі їхні спроби обмежуються тим, що вони зазнають втрат і відступають. Так, там важко, так, там доволі напружено. Але наше командування і штаби передбачують ці всі дії ворога. І, як я казав у попередні тижні, і я думаю, що ситуація контрольована, і абсолютно є тенденція до того, щоб вона такою зберігалася, і ми не дамо їм здійснити жодного такого кроку, який би завдав серйозної небезпеки побудові нашої оборони», — сказав Череватий.

За словами Сергія Череватого, Лимано-Куп’янський напрямок залишається лідером з артилерійських ударів. Лише за минулу добу росіяни 665 разів обстріляли позиції українських захисників на цьому напрямку. Крім того, вони завдали 11 авіаційних ударів і тричі намагалися йти у штурм (біля Новоселівки та Білогорівки), українські бійці відбили атаки.

Захисники України за добу на Лимано-Куп’янському напрямку знищили 28 окупантів, ще 120-х поранили. Окрім цього, було знищено дві російські бойові машини піхоти, самохідний міномет 240-міліметровий «Тюльпан», дві самохідні артилерійські установки «Акація», гаубицю Д-30, п’ять безпілотних літальних апаратів, один дрон-камікадзе, склад із боєприпасами, сім автомобілів, які підвозили ці боєприпаси.

Як писав KharkovNEWS.info, минулої доби росіяни били по Богодухівському, Чугуївському та Куп’янському районах. Через обстріли окупантів пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди та будинок культури.

Джерело

Новости Харькова