На яких станціях метро навчатимуться харківські школярі

Набір на навчання в офлайн-форматі триватиме весь рік.

У класах навчатимуться по 20 дітей.

Харківські школярі будуть навчатися на п’яти станціях метрополітену — «Перемога», «Університет», «Метробудівників», «Тракторний завод» і «Академіка Павлова». На цих станціях облаштовані 17 кабінетів (площа складає 40 квадратних метрів). Там забезпечили рекуперацію повітря, зробили шумоізоляцію, встановили парти та обладнання. Долучитися до навчання за партами можна буде протягом усього року. Про це повідомили у Харківській міській раді з посиланням на директорку департаменту освіти Ольгу Деменко.

«Всього сформовано 60 класів з понад 1000 дітей (23 класи — першокласники). Директор департаменту зазначила, що в резерві є ще вісім класів, і набір на навчання офлайн триватиме цілий рік», — розповіли у міськраді.

Класи зараз сформовані тимчасові, у них навчатимуться школярі з різних шкіл. При цьому, учні зможуть повернутися до свого закладу освіти на дистанційне навчання. До метро дітей буде підвозити спецавтобус, із ними у дорозі перебуватиме педагог. Після занять учнів розвозитимуть назад.

У метро зі школярами працюватиме учитель і тьютор. Останній буде зустрічати та проводжати дітей, проводитиме з ними час на перервах і в обід. Харчування буде безкоштовним. На перервах передбачені інтерактивні ігри. Також на кожній із п’яти станцій перебуватимуть медик, психолог і охорона.

Змішана форма навчання передбачає два або три дні офлайн-занять та інші — у форматі онлайн. Щодня проводитимуть по три основних уроки: читання, математику й письмо — для молодшої школи, українську мову та література, математику й історію — для середньої. Усі інші дисципліни будуть проходити у дистанційному форматі. Уроки триватимуть від 30 до 45 хвилин, тривалість залежатиме від віку школярів. У школах буде дві зміни: із 9:00 до 12:00 і з 13:00 до 16:00.

«Тобто в одному кабінеті в один день зможуть навчатися два класи», — сказала Ольга Деменко.

Як писав KharkovNEWS.info, цьогоріч до харківських шкіл підуть 7000 першокласників, що майже у два рази менше, ніж до повномасштабного вторгнення. Освітній процес розпочнуть усі 184 школи міста, попри те, що шість закладів освіти є повністю зруйнованими. 

Джерело

Новости Харькова