Метрополітен як укриття працюватиме у Харкові цілодобово

Загалом у місті нарахували 2600 бомбосховищ.

30 станцій метро вночі працюватимуть у якості укриття під час повітряних тривог.

По це розповів речник Харківської міської ради Юрій Сидоренко.

«Вночі, під час повітряних тривог, чергові по станціях будуть відкривати двері, щоби люди могли знайти прихисток», — каже Сидоренко. 

Із загальної кількості укриттів у Харкові (2600) — 2363 приміщень знаходяться у житлових будинках та підпорядковуються «Жилкомсервісу». Також укриття є на підприємствах, у лікарнях, у метрополітені, на додачу діють 14 безпечних зупинок. 

Всі вони оброблені від гризунів та комах, каже Сидоренко, посилаючись на «Жилкомсервіс».

«Не всі вони мають вигляд як 5-зіркові готелі, але як тимчасові укриття цілком придатні», — розповів речник міськради.

Цієї ночі поліція та ДСНС перевіряли усі укриття міста, аби вони були відкритими. За доступність приміщень, що підпорядковуються «Жилкосервісу», відповідають або голови ділянок комунального підприємства, або майстри, — каже Юрій Сидоренко: «Якщо не будуть відкриті — треба скаржитись до поліції. Якщо хтось щось прогавив — будемо відкривати».   

Напередодні голова ХОВА Олег Синєгубов закликав усіх мешканців Харківщини в разі виявлення закритих чи неготових укриттів негайно повідомляти за телефонами 101 або 102. 

Знайти найближчі до себе укриття жителі можуть за допомогою інтерактивної мапи за посиланням тут. 

Нагадаємо, вночі 1 червня Росія завдала удару по Києву. Внаслідок обстрілу Деснянського району загинули троє людей — 9-річна дівчинка і дві жінки. Ще 16 людей постраждали. Очевидці розповіли що люди прибігли до укриття, однак воно було зачинене. Після цього у поліклініці та Київській міській адміністрації провели обшуки, поліція відкрила кримінальне провадження. 

Як писав KharkovNEWS.info, харківський міський голова Ігор Терехов розповів, що аналогічна проблема із закритими укриттями була й у Харкові. Наразі, за його словами, це питання вирішили. У будинках визначили відповідальних, які мають ключі від укриттів та під час тривоги відкривають їх.

Джерело

Новости Харькова