Мешканці семи населених пунктів у Харківській області знову зі світлом

Подати електрику вдалося жителям частини Куп'янщини.

У семи населених пунктах Куп’янського району відновили електропостачання.

Знову зі світлом мешканці сіл Водяне, Васильцівка, Плескачівка, Путникове, Рідкодуб, Митрофанівка у Дворічанській громаді та Михайлівка у Великобурлуцькій громаді. Про це повідомили у компанії «Харківобленерго».

«Світла в цих населених пунктах не було з моменту деокупації, а саме з вересня 2022 року», — розповіли у «Харківобленерго» з посиланням на начальника Великобурлуцького району електромереж Євгенія Кривошеєва.

Унаслідок активних бойових дій у цих населених пунктах були зруйновані опори, обірвані проводи та розбита ізоляція. Крім того, під час відновлення електромереж обстріли тривали, територія щільно замінована. Електрики змогли приступити до ремонту після розмінування.

«Довелося чекати, поки сапери зроблять свою справу. Погодні умови також впливали на швидкість ремонтних робіт. Але попри надскладні умови нам вдалося впоратися та відновити електропостачання одразу в декількох селах Куп’янського району», — розповів Євгеній Кривошеєв.

Як писав KharkovNEWS.info, у Циркунах заживили понад 50% абонентів, однак без електропостачання поки залишаються 700 споживачів.

Джерело

Новости Харькова