Майже 200 підприємств вивезли з Харківщини

Підприємства користуються програмою релокації.

Через війну частина підприємств Харківської області переїхала в інші регіони та відновила там роботу.

На сьогодні програмою релокації скористалися 178 підприємств. Попри це, у регіоні з’являються нові підприємці. За перші три місяці бізнес зареєстрували майже 4000 ФОПів. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації з посиланням на першого віцепрем’єр-міністра України — міністра економіки Юлію Свириденко.

«20 тисяч об’єктів пошкоджені або знищені через російську збройну агресію на Харківщині. Та попри обстріли, небезпеки на виклики харків’яни відновлюють своє місто та область, а підприємці продовжують працювати. Лише за перший квартал цього року в області з’явилося майже 4 тисячі нових фізичних осіб-підприємців. І я впевнена, що завдяки підтримці уряду, їх буде ще більше», — сказала Свириденко. 

За словами міністра, Харківська область активно залучена до урядового проєкту «єРобота». Учасникам проєкту надають гранти для відкриття бізнесу та розвитку підприємництва. Крім того, отримати гранти малі та середні переробні підприємства тепер можуть за програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України». Усього за цією програмою нададуть 25 грантів.

На нараді з представниками бізнесу обговорювали пільговий режим оподаткування, страхування ризиків, кредитування виробництва, а також розмінування територій сільгосппідприємств.

Як писав KharkovNEWS.info, більша частина підприємств, які зупинились у лютому 2022 року, вже відновили діяльність. За даними ХОВА, таких 65%. Але це в основному малий та середній бізнес. Промислові гіганти ідуть з регіону.

Джерело

Новости Харькова