Куратор харківських «слуг» купив французьку компанію разом із партнеркою, яка має бізнес у Криму

Покупка зроблена торік.

Польовик має бізнес у Криму. Слюсарєв напередодні війни, будучи, за даними ЗМІ, членом члена партії «Слуги народу», їздив до Росії.

У червні минулого року харків’яни Вадим Слюсарєв та його партнерка Людмила Польовик купили французьку компанію, у власності якої є нерухомість у Ніцці. Компанія SCI GOODWIN раніше належала громадянам Росії Світлані та Павлу Поповим. Про це повідомляє Bihus.Info.

На цю французьку компанію записані кілька квартир і паркомісць у комплексі CARRE RUBIS, що знаходиться у Ніцці (64 Avenue de la Lanterne). Журналісти намагалися з’ясувати, чи вийшов Слюсарєв зі «Слуги народу». Однак їхні співрозмовники у президентській партії так і не змогли відповісти на це питання.

Голова Харківського обласного осередку «Слуги народу» та давній знайомий Слюсарєва Павло Сушко сказав, що його осередок не володіє такою інформацією. Однак раніше Слюсарєв був членом ради цього осередку. Не вдалося дізнатися про належність Слюсарєва до «Слуги народу» у його адвокатки та ще одного нардепа.

«Адвокатка Слюсарєва це питання проігнорувала. Замість відповіді на нього Олена Бардіна зазначила, що Слюсарєв не є членом керівного органу партії — політради, куди його обрали, але нібито так і не призначили. Інший нардеп Андрій Одарченко, якого вважали одним із протеже Слюсарєва, повідомив, що спілкується зі Слюсарєвим «досить рідко» і не знає, чи припинено його членство в партії «Слуга народу», — йдеться у розслідуванні.

Журналісти з’ясували, що Людмила Польовик раніше була указана як співвласниця двох українських фірм, які пізніше перейшли у володіння Слюсарєва. Також стало відомо, що у Польовик є донька Дар’я. Її російський номер мобільного телефону записаний на Слюсарєву Дар’ю Вадимівну.

Після анексії Криму Польовик розпочала там бізнес. Вона відкрила на своїй ділянці в Алушті готель Blumarin. Польовик можна знайти на відео святкувань дня народження готелю. Зокрема, таке було у травні минулого року.

У 2017 році готель Польовик отримав державне замовлення від Росії щодо розміщення. У Польовик є ще кілька російських фірм. У держреєстрі російських компаній «ЕГРЮЛ» вона вказана як громадянка Росії. Купляючи компанію у Франції, Польовик указала громадянство України.

«Її підпис на тому контракті збігається з підписом на документах про купівлю французької компанії, який стоїть поруч із підписом Слюсарєва. Польовик володіє в рф трьома фірмами, які платять податки агресору (ООО «Рубикон 2016», ООО «Авис-Крым», ООО «Центр медицинской реабилитации»)», — розповіли у розслідуванні.

За даними Bihus.Info, під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну Слюсарєв став учасником нової фірми у штаті Флорида (США). Він зазначив адресу своєї реєстрації у будинку на березні океану. Там же зареєстрована нова компанія брата Одарченка та сам Одарченко.

Людмила Польовик. Фото: Bihus.InfoФото: Bihus.Info

Як писав KharkovNEWS.info, у червні 2022 року Вадим Слюсарєв створив у столиці Угорщини Будапешті компанію EXPRESSVS-LOGISTIK Kft. Вона вивезла частину обладнання харківського заводу з виготовлення каркасних будинків «Рапід».

Джерело

Новости Харькова