Крадій із Сумщини продав цінні ікони у Харкові

Чоловік пограбував будинок у Тростянці.

Вартість двох ікон складає 3000 доларів.

У місті Тростянець Сумської області 39-річний чоловік проник до домоволодіння місцевої жительки та викрав старовинні ікони — Святого Миколая Чудотворця в житії та Храмову ікону Казанської Богородиці. Після крадіжки він поїхав до Харкова та продав ікони магазину антикваріату.

«Довго не роздумуючи, підозрюваний направився до міста Харків, де збув крадене до магазину антикваріату, за що отримав чималу суму грошових коштів, адже заявлена матеріальна цінність ікон складає близько 3000 доларів США», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Сумській області.

Поліцейські знайшли в інтернеті оголошення про продаж схожих картин і таким чином вийшли на слід крадія. Вони розшукали зловмисника, картини вилучили та повернули жінці. Як виявилося, чоловік — рецидівіст.

Слідчі оголосили підозру чоловікові за ч. 4 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно, поєднана із проникненням до житла, в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як писав KharkovNEWS.info, суд виніс вирок чоловіку, який крав урни у Харкові. Чоловік виносив товари із супермаркетів та крав металеві урни на вулицях міста.

Джерело

Новости Харькова