На ремонті ліцею у Харківській області вкрали майже два мільйони гривень

Чиновник залучив до робіт раніше судимого підприємця.

Підрядник виконав не всі роботи, а в документацію вносив неправдиву інформацію.

Слідчі оголосили підозру 39-річному приватному підприємцю та посадовцю селищної військової адміністрації у Харківській області, які заволоділи майже 1,9 мільйона гривень під час ремонту ліцею у місті Красноград.

За даними слідства, у липні минулого року комунальна установа «Центр з обслуговування закладів та установ освіти Красноградської міської ради» та фізична особа-підприємець підписали договір про проведення капремонту покрівлі ліцею у Краснограді. За інформацією KharkovNEWS.info, ремонт проводили у Красноградському ліцеї №2 по вулиці Благовіщенській, 57. Загальна сума ремонтних робіт майже п’ять мільйонів гривень.

До тендеру підприємця залучив чиновник селищної військової адміністрації на Харківщині. Саме цей «бізнесмен» організував схему заволодіння грошима під час ремонту. За інформацією Головного управління Нацполіції у Харківській області, організатор схеми — 44-річний чоловік, який раніше був судимий. Проте підрядник усіх робіт не виконав, при цьому у документацію прописував неправдиву інформацію, аби привласнити «залишок» грошей.

«Фактично ФОП-підрядник взагалі не відвідував вказаний об’єкт будівництва. Повністю роботи по ремонту покрівлі освітнього закладу виконані не були. Проте до офіційних документів він вніс неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт та їх вартості, а виручені грошові кошти були розділені між учасниками злочинної схеми. Ділки незаконно заволоділи майже 1,9 млн гривень бюджетних коштів: це підтверджено низкою проведених експертиз», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Підозру підприємцю та посадовцю сформували за ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном, за попередньою змовою групою осіб, в умовах воєнного стану, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Підприємець отримав ще одну підозру — за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки).

Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура Фото: Харківська обласна прокуратура ПопереднійНаступний

Як писав KharkovNEWS.info, харківський підприємець украв 2,5 мільйона гривень на іржавих буржуйках. Підозру вручили 39-річному підприємцю, який виготовив іржаві буржуйки для українських захисників.

Джерело

Новости Харькова