Колишнього харківського журналіста, який утік до Європи, засудили на комітеті ВР

Печій утік до Європи.

Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова відреагував на втечу колишнього харківського журналіста Олексія Печія.

Члени комітету засудили Олексія Печія, який під прикриттям відрядження від «24 Каналу» виїхав на Саміт Європейської ради й залишився у Європі, а згодом повідомив у Фейсбук, що «прийняв складне рішення» та не повернеться до України. У своєму зверненні Печій заявив, що Україні нібито не вистачає «горизонтальної комунікації із західним суспільством». У комітеті зазначили, що Печій порушив професійні та моральні стандарти, коли залишив країну під час війни.

«Комітет Верховної Ради України з питань свободи слова висловлює рішуче засудження вчинку Олексія. Такий крок є неприпустимим і суперечить не лише професійним стандартам, але й моральним обов’язкам перед громадськістю у найважливіший період для нашої країни, адже війна вимагає від нас єднання та високого рівня відданості своїй професії», — повідомили у Верховній Раді.

При цьому, Верховна Рада зауважила: це поодинокий випадок, і через нього не можна судити усю медіаспільноту.

«Комітет підтримує позицію Міністерства культури та інформаційної політики України, що цей поодинокий випадок жодним чином не може кинути тінь на всю медіаспільноту, представники якої щодня доводять свою жертовність на фронті та посвяту у професійній діяльності заради привернення уваги всього світу до війни в Україні», — сказано на сайті Верховної Ради.

Зазначимо, Олексій Печій закінчив Харківську державну академію культури. У 2017 році працював на «Суспільне». Два роки був ведучим програми «Дебати на UA:Харків». Із 2019 року працював на «24 Каналі».

Як писав KharkovNEWS.info, Печій отримав акредитацію на саміт Європейського Союзу, який тривав з 14 до 15 грудня, та вирішив залишитись в Європі. Пізніше у соцмережах опублікував звернення, в якому намагався пояснити причини свого вчинку. Він заявив, що Україні нібито бракує «горизонтальної комунікації із західним суспільством», і він після Саміту ЄС вирішив цю «горизонтальну комунікацію» налагоджувати.

Джерело

Новости Харькова