Колаборант із Куп’янська намагався сховатися у Харкові

Молодий чоловік добровільно співпрацював із росіянами.

Житель Харківщини в «адміністрації» окупантів займався спортом і культурою.

Слідчі оголосили підозру 25-річному жителю Куп’янська, який під час окупації добровільно пішов на співпрацю із загарбниками. За даними слідства, у липні 2022 року представники адміністрації окупантів запропонували чоловікові роботу, і він погодився. Він став так званим «и. о. специалиста отдела культуры, молодежи и спорта ВГА Купянского района».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 22-річний безробітний з прикордонного села на Харківщині при окупантах став начальником відділу

«Поплічник окупантів брав участь у плануванні, підготовці та проведенні спортивних заходів, які проводились упродовж періоду окупації міста», — повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Після деокупації колаборант намагався сховатися у Харкові, проте його викрили. Підозру чоловікові оголосили за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Як писав KharkovNEWS.info, СБУ затримала агронома, який допомагав загарбникам під час захоплення Харківської області у мінуванні полів. Чоловік працював агрономом на фермі у Куп’янському районі. Коли росіяни захопили територію, він орієнтував їх на місцевості та допомагав обирати ділянки для мінних полів.

Джерело

Новости Харькова