Жителям Харкова пропонують безкоштовно вакцинувати тварин від сказу

По будинках проводять обхід.

У Харкові безкоштовно роблять щеплення собакам і котам.

Фахівці Харківської обласної державної лікарні ветеринарної медицини обходять будинки у приватному секторі у чотирьох районах Харкова — Основ’янському, Шевченківському, Салтівському та Індустріальному.

До неділі 9 липня кожен власник тварини може вакцинувати її безкоштовно, треба оплатити тільки вартість довідки, 9,8 гривні. Її може видати ветеринарний лікар дільничної (державної) лікарні ветеринарної медицини. Про це повідомили у Харківській міській раді з посиланням на Головне управління Держпродспоживслужби у Харківській області.

«Сказ — це небезпечна і невиліковна інфекційна хвороба, що супроводжується ураженням центральної нервової системи. Зараження людини на сказ відбувається в основному через укуси хворою твариною або внаслідок потрапляння її слини на свіжі рани, подряпини на шкірі або слизові. Тільки вчасно наданий комплекс антирабічної допомоги може вберегти постраждалих від смерті», — пояснили у ГУ Держпродспоживслужби.

Робити вакцинацію проти сказу тваринам необхідно щороку. Щепити можна тварин, яким виповнилося три місяці. Жителі Харкова можуть звертатися до дільничних лікарень ветмедицини за адресами:

  • вулиця Золочівська, 8-Б, телефон — (067) 796-14-59; 
  • вулиця Фонвізіна, 19, телефони — (050) 647-83-54, (097) 445-26-46; 
  • вулиця Кемеровська, 1, телефон — (067) 733-99-18; 
  • вулиця Сидора Ковпака, 1,  (066) 717-84-97.

Де триватиме вакцинація тварин проти сказу:

Скрин: сайт Харківської міськради.

Як писав KharkovNEWS.info, 12 червня у селі Смирнівка Лозівської громади лисиця покусала місцеву мешканку. Експертиза показала наявність антигену вірусу сказу у зразках лисиці. Протиепізоотична комісія ввела карантин на два місяці.

Джерело

Новости Харькова