Жителям Харківщини виплатять 313 мільйонів гривень на ремонт домівок

Гроші можна витратити на дрібний ремонт житла.

Із початку дії програми «єВідновлення» жителі Харківської області подали 15 570 заяв щодо отримання компенсації на ремонт домівок, які були пошкоджені через обстріли.

Гроші виплатили 3136 заявниками, по інших заявах ще триває обробка. Загальна сума виплат, яку призначили на сьогодні, складає 313 мільйонів гривень. Більше ніж 256,1 мільйона гривень уже сплатили мешканцям. Про це повідомили у Харківській обласній військовій адміністрації.

«Сума компенсацій за програмою «єВідновлення» на Харківщині сягнула понад 313 мільйона гривень. Ще на 57,2 мільйона гривень призначено компенсації, незабаром вони також будуть перераховані заявникам. Зокрема, жителям міста Харків нараховано виплати на 42,6 мільйона гривень. З них 30,2 мільйона гривень уже переведено на рахунки отримувачів компенсації», — розповів голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Як писав KharkovNEWS.info,  програма «єВідновлення» стартувала у застосунку «Дія» 10 травня. На першому етапі компенсацію надавали лише людям, у яких під час війни були пошкоджені будинки або квартири. Максимальна сума, яку можна отримати за пошкоджене майно, становить 200 000 гривень.

Другий етап реалізації програми «єВідновлення» розпочався в Україні 2 серпня. Відтепер власники знищеного через війну житла змогли подавати заявку на отримання компенсації для купівлі квартири або будинку. Витрати гроші на будівництво домівки на своїй ділянці поки не можна.

Джерело

Новости Харькова