Житель Харківського району погрожував знайомим боєприпасом

Чоловіка затримали.

Чоловік посварився зі знайомими та погрожував кинути боєприпас, що належить до надзвичайно небезпечної категорії.

Увечері 5 квітня у селищі Слатине Дергачівської громади (Харківський район) 26-річний погрожував своїм знайомим боєприпасом. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Як установило слідство, у той день 26-річний чоловік прийшов у гості до знайомих. Там між ним, його 40-річною співмешканкою, 41-річним і 25-річним чоловіком та 59-річною жінкою виникла сварка. Під час сварки чоловік почав погрожувати знайомим, що підірве боєприпас. 

«Жінка покликала на допомогу сусіда, який намагався заспокоїти горе-гостя. Підозрюваний від зауважень ще більше розлютився: він вийшов з будинку, але згодом повернувся з «подарунком». У руках чоловік тримав суббоєприпас до снаряда РСЗВ «Ураган», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Відібрати боєприпас у правопорушника зміг 41-річний чоловік. Після цього небезпечний предмет чоловік залишив у ванній кімнаті до приїзду правоохоронців.

«У будинку правоохоронці виявили боєприпас 9Н210, що відноситься до категорії «надзвичайно небезпечний». Речовий доказ був вилучений та знищений у безпечному місці», — пояснили в поліції.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, п. 1, 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від 10 до 15 років ув’язнення або довічне позбавлення волі. Чоловіка затримали. 6 квітня йому оголосили підозру.

Фото: ГУ Нацполіції у Харківській області

Як писав KharkovNEWS.info, у Краснограді 71-річний місцевий житель скоїв замах на вбивство — вистрілив з мисливської зброї у свою родину. Двох постраждалих доставили в лікарню.

Джерело

Новости Харькова