Житель Харківщини викрав мопед у непритомного чоловіка

Крадія засудили.

Суд виніс вирок жителю Харківської області за викрадення мопеда у чоловіка, якому стало зле.

Крадія засудили на п’ять років та конфіскували все майно. За даними слідства, у липні 2022 року у селищі Малинівка Чугуївського району чоловік, що мав непогашену судимість, скоїв новий злочин. Замість допомогти чоловіку, якому стало погано, зловмисник сів на його мопед і поїхав. За деякий час на місце приїхали лікарі, які надали допомогу водію мопеда.

«Зловмисник побачив, що на узбіччі дороги лежить мопед Honda, а поруч знаходиться водій, якому стало зле. Замість того, щоб надати допомогу, чоловік вирішив скористатися ситуацією. Усвідомивши, що потерпілий знаходиться у безпорадному стані і ніяк не може йому завадити, зловмисник сів на мопед, за допомогою ключів, які знаходилися в замку запалювання, запустив двигун та поїхав з місця події. Медичну допомогу потерпілому надали лікарі, які приїхали незабаром», — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Глобинський районний суд Полтавської області призначив покарання у вигляди п’яти років ув’язнення без конфіскації майна, однак звільнили від відбування покарання з іспитовим строком один рік. Цей вирок оскаржила прокуратура. Чоловіка визнали винним за ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

«Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Полтавського апеляційного суду підтримала позицію сторони обвинувачення: апеляційну скаргу прокурора задоволено та призначено покарання, яке належить відбувати реально. Вирок суду апеляційної інстанції набрав чинності», — пояснили у прокуратурі.

Як писав KharkovNEWS.info, під час війни харків’янин викрав велосипед по вулиці Плеханівській. Він побачив біля входу в аптеку велосипед. На його кермі висіла сумка власниці. Чоловік сів на велосипед і зник.

Джерело

Новости Харькова