Із Харківського району евакуювали 26 дітей

Із прикордонного села вмовили виїхати 15-річного хлопця.

Упродовж останніх двох тижнів з території Харківського району евакуювали 26 дітей.

Такі дані навели у Харківській обласній військовій адміністрації із посиланням на директора Департаменту цивільного захисту ХОВА Івана Сокола.

Так, 6 березня з прикордонного села Борисівка Харківського району вдалося вивезти 15-річного Євгена. Село, в якому немає світла, а часто й води, межує із Росією: у 600 метрах від населеного пункту знаходиться російських блокпост.

«Впродовж кількох тижнів представники районної та міської адміністрацій щодня відвідували населений пункт, де проживає хлопець, та вмовляли його покинути небезпечну територію, аби зберегти його здоров’я і життя. Підліток категорично відмовлявся покидати домівку», — розповів Іван Сокол.  

Вмовити дитину виїхати з території, що обстрілюється, вдалося волонтерам організації «Я врятований». 

«Наші хлопці поїхали туди, зустрілися з Євгеном, поспілкувалися і домовилися про добровільну евакуацію. Тепер він у відносній безпеці. Триває процес адаптації хлопця», — розповів керівник організації Дмитро Ложенко.

За словами підлітка, його рідні виїхали з села, там залишилася його бабуся, якій він допомагав по господарству. 

«Мені не хотілося покидати свій дім. Майже весь час я займався домашніми справами. Коли був інтернет, відвідував шкільні уроки онлайн, але частіше зв’язку немає. Я розумію, що у селі небезпечно, тож якийсь час житиму з батьком у Харкові. За першої ж можливості хочу повернутися у село», — розповів Євген.

Сім’я Євгена наразі перебуватиме в одному з міських гуртожитків, де створені необхідні умови для повноцінного життя підлітка і дорослих, стверджує Іван Сокол.

Як писав KharkovNEWS.info, 7 квітня 18 дітей із Куп’янщини відправили у супроводі дорослих у Рівненську область. Напередодні у селі Борисівка під час обстрілу загинув чоловік.

Джерело

Новости Харькова