Інспектори з паркування повернуться на вулиці Харкова

На початковому етапі власників автівок не будуть штрафувати, обмежаться попередженням.

На вулиці Харкова повернуться муніципальні інспектори з паркування.

Це станеться уже цього року. Відновлювати оплату за паркування потрібно з двох причин: навести лад на паркувальних майданчиках і поповнювати міський бюджет. Уже зараз міська рада закінчує аудит усіх наявних паркувальних майданчиків і починає набирати інспекторів.

Кількість майданчиків у Харкові зменшиться, адже деякі сильно постраждали під час війни, їх відновлювати поки що не планують. На інших перевіряють устаткування.

«Думаю, що за півтора-два місяці вони з’являться. Не виключаю, що це може відбутися і раніше, якщо таке рішення прийме міська рада. Спочатку буде лайтовий період, інспектори не будуть штрафувати водіїв. Ми не можемо за один день зробити, щоб усі почали платити. У людей буде якийсь період звикнути», — пояснив KharkovNEWS.info директор департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради Дмитро Липовий.

Вартість паркування у Харкові може змінитися, собівартість ще прораховують спеціалісти і назвати хоча б приблизні цифри не можуть. До 24 лютого 2022 року вартість паркування становила 5 гривень за годину. Оплатити послуги можна буде через е-паркування, термінали. Також у мерії думають над тим, аби розробити дисконтні картки.

Нагадаємо, усі паркомайданчики передані до КП «Шляхрембуд». Ніяких приватників у цій сфері, говорить Липовий, не буде: усі 100 % коштів будуть іти до бюджету Харкова. У 2021 році, наприклад, місто отримало від цих послуг 13 мільйонів гривень. Зараз розраховують приблизно на таку саму суму, адже кількість автомобілів на дорогах уже приблизно 80% від довоєнного рівня.

Джерело

Новости Харькова