Які магазини в Харкові готові до блекауту

Понад 900 магазинів обладнані генераторами.

При нетривалому відключенні електрики протягом світлового дня роботу продовжуватимуть більшість магазинів та аптек, а також 45 ринків.

У разі тривалого блекауту у Харкові зможуть працювати 946 продовольчих магазинів, 91 магазин непродовольчих товарів, 199 аптек, 74 АЗС, 11 ветеринарних клінік і 26 зоомагазинів. Про це повідомили у Харківській міській раді з посиланням на департамент адміністративних послуг та споживчого ринку.
 
«З метою забезпечення харків’ян усім необхідним підприємства торгівлі, аптеки та АЗС міста Харкова готуються до роботи під час блекауту», — розповіли у департаменті.
   
Зокрема, на генераторах зможуть працювати всі супермаркети «Рост», «Чудо маркет», «Восторг», «Борисфен», «Таврія В» та частина супермаркетів «Клас», «Сільпо», «Велмарт», «Баскет», «АТБ маркет».

Також завдяки джерелам резервного живлення прийматимуть клієнтів усі або частина магазинів непродовольчих мереж «Епіцентр», «Фокстрот», «Аврора», «Червоний маркет», Eva, «Алло», а також аптеки «АНЦ», «Копійка», «Шара», «9-1-1», «Леда», «Славутич», «Добро Дій АВД», «Клас», Муніципальна аптека.

У департаменті адмінпослуг повідомили, що на АЗС також установлять генератори. На сьогодні до блекауту готові 56% АЗС, зокрема «Окко», WOG, ANP, «БРСМ-Нафта», SOCAR, OVIS, SHELL, Sunoil, AMIC та «БВС Ритейл». Мешканців Харкова просять не скаржитися на роботу генераторів, оскільки саме завдяки їм клієнтам зможуть надавати послуги під час блекауту, у співробітників залишиться робота.

«Робота генераторів може створювати певні незручності для мешканців через шум або викиди газів, проте варто пам’ятати, що в умовах війни бізнес, який працює, забезпечує можливість не лише купити продукти, випити кави або зарядити телефони під час відключення електроенергії, а й створює робочі місця та сплачує податки до бюджету», — пояснили у департаменті адмінпослуг.

Якщо світло вимикатимуть на нетривалий час, від двох до чотирьох годин, то більшість магазинів і аптек працюватиме без генераторів, але протягом світлового дня. У світловий день зможуть продовжувати роботу і 45 ринків у Харкові.
 
Як писав KharkovNEWS.info, Національний банк України спільно з банками створив спільну мережу з тисячі відділень, які працюють у разі тривалих відключень світла по всій Україні. У Харкові таких — 42 відділення.

Джерело

Новости Харькова