Як у Харківській області захищатимуть від обстрілів підприємства енергетики

На теплоцентралях облаштують інженерні укріплення .

У Харківській області захистять підприємства енергетики від російських обстрілів.

Для цього на підприємствах облаштують інженерні укріплення. Зокрема, це будуть габіони, які являють собою просторову сітчасту конструкцію, заповнену сипучими матеріалами, та біг-беги — м’які контейнери з гнучкого матеріалу. Захистити підприємства доручили департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу Харківської обласної військової адміністрації. Рішення щодо захисту підприємств ухвалили на засіданні регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій у Харківській області 6 вересня.

«3 метою захисту підприємств паливно-енергетичного комплексу від влучань безпілотних літальних апаратів та ушкоджень від уламків ракет вжити заходів щодо облаштування інженерного захисту зазначених об’єктів габіонами, біг-бегами тощо. Термін виконання: постійно», — сказано у протоколі засідання комісії.

Окрім цього, департамент житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ХОВА має щоденно контролювати стан проведення аварійно-відновлювальних і планових робіт на об’єктах паливно-енергетичного комплексу та їхню роботу в осінньо-зимовий період.

Станом на 26 вересня теплове господарство Харківщини було технічно підготовлено на 94,4%, водопровідно-каналізаційне  на 95,1%, житловий фонд підготували на 95,2%, соцсферу — на 96,6%.

«Робота з підготовки підприємств паливно-енергетичного комплексу та житлово-комунального господарства області знаходиться на завершальному етапі. На випадок припинення електропостачання для безперебійного надання житлово-комунальних послуг споживачам підприємства забезпечено 585 генераторами», — розповів перший заступник директора департаменту житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу ХОВА Едуард Яровой.

Як писав KharkovNEWS.info, у Вовчанську взимку не буде газу. Ще влітку місто закуповувало паливну деревину.

Джерело

Новости Харькова