Яхту Ярославського знайшли. Він не продав її на користь Харкова

Судно не продали на потреби міста.

Олігарх Олександр Ярославський ще на початку повномасштабного вторгнення Росії проти України обіцяв продати свій Kaiser, аби допомогти Харкову.

Однак станом на сьогодні яхта не продана. Упродовж місяця вона не заходить у порти. Яхта пропливала вздовж італійського узбережжя. Наразі утретє повернулася на острів Сардинія у Середземному морі. Про це повідомив журналіст видання «Українська правда» Михайло Ткач.

«Харків’яни почекають, а літо — ні», — прокоментував курсування яхти Ярославського Михайло Ткач.

Журналіст додав до свого допису скриншоти результатів пошуку інформації про яхту Ярославського із системи MarineTraffic, в якій є база даних щодо курсування суден. У системі відображена інформація, зокрема, про перебування яхти з 2 по 6 серпня 2023 року. У цей період вона знаходилася на Сардинії.

Скрін: Михайло Ткач

 

Скрін: Михайло Ткач

Нагадаємо, у березні 2022 року Ярославський заявив, що продасть свою яхту Kaiser, гроші обіцяв спрямувати на відновлення Харкова.

«DCH починає гуманітарну програму для Харкова. Першим внеском у відновлення зруйнованого міста стануть кошти від продажу моєї яхти Kaiser. На неї часу вже не буде — треба працювати, працювати і ще більше працювати», — написав Ярославський у соцмережах.

У травні того ж року Ярославський виставив на продаж яхту Kaiser. Оголошення було опубліковане на порталі Worth Avenue Yachts. За яхту планував отримати 49,5 мільйонів євро. Однак вона так і не була продана. У липні 2022 року на той час ще дружина Ярославського опублікувала фото з відпочинку на яхті Kaiser. У серпні яхта була помічена біля узбережжя Ніцци. У лютому 2023 року оголошення про продаж яхти було видалено.

Як писав KharkovNEWS.info, 9 лютого 2022 року пізно ввечері на дорозі Київ — Харків — Довжанський водії, що проїжджали повз, виявили тіло чоловіка. Слідчі на місці знайшли номерний знак машини Mersedes-Benz G63, який належить бізнесменові Олександру Ярославському. 

Наступного дня після ДТП Ярославський відлетів до Лондона, до поліції звернувся його водій і повідомив, що саме він скоїв ДТП. Проте пізніше йому вручили підозру у приховуванні злочину, оскільки з’ясувалося, що на момент ДТП він перебував в іншому місці. У Ярославського лишився статус свідка, в Україну за час війни він приїздив для здачі ДНК.

У квітні 2023 року Марина Ярославська повідомила, що розійшлася з Олександром Ярославським. Але не виключено, що це фіктивне розлучення.

Джерело

Новости Харькова